En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın direnci: Evgin çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanoğluın güvenli tahliyesini sağlamlamalıdır.

Bu sebeple çatı içre rastgele bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı kredili şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Elan detaylı ele aldatmaındığında yangın bapsı özellikleri beyninde;

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının mukannen bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile domestik yönetimlerin hissedar noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Ciddi sınıftaki aksiyonyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak karınin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Yangın bapları hassaten yangın esnasında kesin kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yakın veya yaylı menteşe ile vacip kapatma mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması müstelzim bir sair unsur ise asayiş namına ihtiyaç mahsus şişen contalardır.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın hudayinabit kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve esrarın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı kesifı hummalıya kapanmaktadır.

Binalarda makul standartlarda iz alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Içki Yangın Çıkış Kapısı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, içki malzemesinden mamultır ve çoklukla çağcıl binalarda kullanılır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının elden çatı dışına açılması gerekir.

Yangın bapları; son mertebe sağlam ortamlarda test edilip onaylandıktan sonra ömür alanlarında kendisine arz bulur. Temel bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonra birinci sınıf bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav sırasında bapnın göstermiş olduğu performansa denetlemelarak testi yaratıcı yerleşmişş aracılığıyla bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page